Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Θρυλικό πρωτάθλημα!




Στον πάτο της πισίνας έστειλε τη Βουλιαγμένη ο Θρύλος, που μετά το 9-10 εκτός έδρας, έκανε το 3-2 στις νίκες και κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας.
Αυτή ήταν εμφάνιση πρωταθλητή και όσο και να φωνάζει η κ. Καμμένου για τη διαιτησία, δεν έχει κανένα δικαίωμα να κατακρίνει και νε εκφράζεται έτσι για το μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας. Για τον τρίτο αγώνα, δεν είχε να πει τίποτα; Ο Ολυμπιακός, πάντως, έδωσε την απάντησή του στην πισίνα και κατάφερε να κερδίσει με 9-10, κατακτώντας το πρώτο πρωτάθλημα μετά το 1998. Ο Θρύλος έπαιξε πάρα πολύ καλά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, εκτός από μερικά λεπτά στην τρίτη και τέταρτη περίοδο, αλλά ήταν εμφανέστατα καλύτερος σε όλους τους τομείς. Οι παίκτριές μας τίμησαν και με το παραπάνω το μαγιό και το σκουφάκι που φορούν και δίκαια αναδείχτηκαν πρωταθλήτριες Ελλάδας και αφού πρώτα εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο Τσάμπιονς Καπ της ερχόμενης περιόδου. Όσα και να γραφτούν για αυτά τα κορίτσια, θα είναι πραγματικά λίγα. Δεν λύγισαν ούτε από τις αποβολές του τρίτου ματς, ούτε από το όνομα του αντιπάλου, ούτε και από τις κλωτσιές των παικτριών της Βουλιαγμένης, που μόλις είδαν τα σκούρα, άρχισαν το κατς.

Ο Ολυμπιακός είναι δίκαιος πρωταθλητής και ακόμα πιο δίκαια επικράτησε της... βουλιαγμένης Βουλιαγμένης, στέλνοντάς τη στον πάτο της πισίνας. Ο Θρύλος είναι εδώ, κατέκτησε τον έκτο φετινό τίτλο σε ομαδικό σπορ και έδειξε σε όλους τους άλλους πώς χτίζονται οι αυτοκρατορίες. Γιατί αυτοκράτορας είναι ΜΟΝΟ ο Θρύλος και όσο δεν το καταλαβαίνουν οι άλλοι, τόσα πρωταθλήματα θα κατακτά. Οι παίκτριές μας ολοκλήρωσαν μια πολύ καλή χρονιά και αν συνεχίσουν έτσι, τότε θα καταφέρουν ακόμα περισσότερα στα χρόνια που ακολουθούν και τα πρωταθλήματα θα γίνουν ακόμα πιο πολλά.

Όσον αφορά στον αγώνα, ο Ολυμπιακός γύρισε το 1-0 σε 1-2 για να λήξει η πρώτη περίοδος στο 2-2, αλλά στη δεύτερη ήταν τελικά εκεί που κρίθηκαν όλα. Αν και χάναμε με 4-3, προηγηθήκαμε με 4-5, για να γίνει λίγο αργότερα το σκορ 4-7. Η Βουλιαγμένη έπαιξε το τελευταίο της χαρτί, πίεσε ψηλά, με τον Ολυμπιακό να μην οργανώνει σωστές επιθέσεις. Δεχτήκαμε ένα σερί 4-0, το σκορ έγινε 8-7 και όλοι πίστεψαν πως ο τίτλος είχε χαθεί. Όχι, όμως, οι θρυλικές ερυθρόλευκες. Ισοφάρισαν σε 8-8 και 9-9 και το γκολ που έκρινε το ματς και τον τίτλο, σημειώθηκε από μακρινό σουτ του Αβραμίδου 55 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ κοντά και ο κέρβερος κάτω από τα γκολπόστ Μυλωνάκη, απέκρουσε το σουτ της Μελιδώνη στην εξέλιξη, αλλά χάσαμε μετά την μπάλα, 12" πριν το τέλος. Τα απαραίτητα τάιμ άουτ πάρθηκαν, η Βουλιαγμένη δεν άντεξε, έκανε λάθος στην επίθεση, η Τομάσκοβιτς έκλεψε την μπάλα και ο Θρύλος με το 9-10 πήρε στα χέρια του το Κύπελλο του πρωταθλητή.

Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν απίστευτες. Όλες μαζί έπεσαν στην πισίνα, τις ακολούθησε ο Παυλίδης που είδε τη δουλειά του να αποδίδει καρπούς και κάπως έτσι γράφτηκε ακόμα μια χρυσή σελίδα για αυτόν τον τεράστιο σύλλογο που λέγεται Ολυμπιακός. Σειρά τώρα έχει το μπάσκετ που θα διαλύσει τον ψεύτικο πρωταθλητή Ευρώπης, αλλά και οι άντρες στο πόλο, που δεν έχουν κανέναν αντίπαλο. Όπως οι κούκλες μας διέλυσαν την ψεύτικη πρωταθλήτρια Ευρώπης, έτσι και θα κάνουν και οι άντρες στο μπάσκετ, αφού δεν υπάρχει ΠΑΟ και πάρτε το χαμπάρι. Οι κούπες είναι αμέτρητες και δεν χωρούν ούτε σε σελίδες στα έντυπα ούτε και σε μπλουζάκια για να δουν όλοι πόσες πολλές είναι.

Ο Θρύλος θα είναι πάντα Θρύλος και όσους τίτλους και να πάρει, το όνομά του θα υπάρχει πάντα εκεί ψηλά για να θυμίζει σε όλους πως η Ελλάδα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτόν...

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-3, 2-2, 3-3

Οι συνθέσεις των ομάδων

Η βουλιαγμένη: Ντελ Σότο, Τσουκαλά 1, Μελιδώνη 2, Αλεξάκη, Λιόση, Βαν Νόρμαν 1, Ασημάκη 2, Ρουμπέση 1, Γερόλυμου 1, Χρυσικοπούλου 1, Κουτέλη, Λαρά, Κούβδου, Δρίμη, Παντελίδου

Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ: Μυλωνάκη, Σμιτ 2, Ψούνη, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 4, Μαυρέλου, Τομάσκοβιτς 1, Αντωνάκου 2, Μπαλωμενάκη, Κοτσαύτη, Μωραΐτη, Λεοντσίνη, Σουν Γιάτινγκ
apo...gavros.gr