Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Ο αυτοκράτορας είναι εδώ!


Ο Θρύλος επέστρεψε και καλά θα κάνουν όλοι να κρυφτούν. Η παρέα του Ιβάν του τρομερού στρογγυλοκάθεται στην κορυφή του ελληνικού βόλεϊ και με τρεις "σφαλιάρες" στους τέσσερις τελικούς επί του ανύπαρκτου, έκανε το 3-1 στη σειρά (3-0 σετ η τελευταία νίκη) και του έκλεισε το στοματάκι. Ο Θρύλος έπαιξε βόλεϊ από άλλο πλανήτη και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Αγκάμεζ - γιατί μόνο αυτός υπάρχει από τους άλλους - που υποκλίνεται και αυτός στην ερυθρόλευκη δύναμη. Ο Θρύλος είναι εδώ, ο αυτοκράτορας του ελληνικού βόλεϊ πήρε το 22ο πρωτάθλημά του και με το Κύπελλο που κατέκτησε επί του ιδίου ανύπαρκτου στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, φανέρωσε πως απλά δεν υπάρχει κανένας άλλος. Πολλά μπράβο στον Αλέκο που έχασε και τον τέταρτο φετινό τελικό που συμμετείχε. Συνέχισε έτσι και κοίτα τον Θρύλο που είναι μονίμως πιο ψηλά.
Δεν παίζεται αυτός ο Θρύλος ρε παιδιά, πραγματικά δεν παίζεται. Ο ερυθρόλευκος γίγαντας είναι εδώ και έδωσε αρκετές σφαλιάρες στον πράσινο Πελάτη, προκειμένου να καταλάβει ποια είναι η καλύτερη ομάδα στον Ελλάδα, όλων των εποχών, όχι μόνο φέτος. Δεν του έφτανε η ήττα στο πρωτάθλημα στη Γλυφάδα, δεν του έφτανε η ήττα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά ήθελε και άλλες τρεις στους τελικούς του πρωταθλήματος, προκειμένου να υποκλιθεί. Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγάλος πρωταθλητής για τη φετινή σεζόν, αλλά και ο Κυπελλούχος. Δεν άφησε ποτέ την τύχη από τα χέρια του και με σκληρή δουλειά από τον Άντερς Κρίστιανσον, κατάφερε να φτάσει στο νταμπλ. Όλο το λιμάνι θα "καεί" από τα πανηγύρια των ερυθρολεύκων, που παρέδωσαν μαθήματα βόλεϊ από ένα σημείο και μετά, φτάνοντας σε μια μεγάλη επιτυχία.

Έτσι χτίζονται οι ομάδες κύριοι του πράσινου αστείου. Δεν στηρίζεται ο Θρύλος σε έναν μόνο παίκτη, αλλά σε όλους. Να γιατί ο Κρίστιανσον έκανε φανταστική δουλειά όλη τη σεζόν και να γιατί επιβραβεύεται. Άντε σπιτάκι τώρα να πιείτε κανά τίλιο και ελάτε του χρόνου, αν θέλετε να χάσετε ξανά το πλεονέκτημα της έδρας. Εμείς δεν χαλάμε κανένα χατίρι στον Πελάτη ΑΟ. Φτάσαμε τα 22 πρωταθλήματα, έχετε... 14, έχουμε 12 Κύπελλα και έχετε... πέντε, έχουμε δύο ευρωπαϊκά και έχετε... κουλούρια. Ο Θρύλος είναι μεγάλη ομάδα και όποιος τον πιάνει στο στόμα του, θα πρέπει να ξέρει πάρα πολύ καλά τι λέει, γιατί ο Θρύλος τιμωρεί.

Όσον αφορά στα αγωνιστικά του 10ου νταμπλ, από το 10-7 και μετά του πρώτου σετ, ο Πελάτης κατάφερε να μειώσει σε 10-9 και από εκεί και πέρα, το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο. Κάπως έτσι φτάσαμε στο 20-18, για να επιτρέψουμε στον ανύπαρκτο να προηγηθεί με 22-23, έστω και αν η διαιτησία μας κατακρεούργησε για μια ακόμα φορά. Ο Ιβάν, πάντως, μας πήρε από το χέρι, αλλά και με την αμέριστη βοήθεια όλων, καταφέραμε να κάνουμε το 29-28 με μπλοκ του Χοφ και μετά το 30-28 για το 1-0. Αυτό ήταν! Οι μηχανές του Θρύλου μας πήραν μπρος και συνέτριψαν τους ανύπαρκτους πράσινες παίκτες, οι οποίοι τρόμαξαν από τον κόσμο που βρισκόταν στις εξέδρες.

Από εκεί και πέρα, από την αρχή του δεύτερου σετ, ο Ολυμπιακός έδειξε πως δεν θα αντιμετώπιζε κανένα απολύτως πρόβλημα. Το πάρτι συνεχίστηκε για να γίνει το 19-11 με έναν έξοχο Ούρναουτ, για να τελειώσει η δεύτερη γιορτή (το δεύτερο σετ δηλαδή) με μπλοκ άουτ του Γκέριτς. Τέλος, το 22ο πρωτάθλημα του Θρύλου από τα 44 που έχουν διεξαχθεί κατακτήθηκε στο τρίτο σετ, όπου από την αρχή έως το τέλος, οι παίκτες μας κατάφεραν να μείνουν συγκεντρωμένοι και να μην αγχωθούν, έστω και αν το 12-6 έγινε 12-9. Ο Θρύλος συντήρησε τη διαφορά, μπλόκαρε τον ανύπαρκτο και με πόντο του Τζούριτς, έγινε το 25-19, το 3-0 στον αγώνα και το 3-1 στις νίκες.

Αυτή ήταν η έκτη επιτυχία μας σε εννέα αγώνες επί του ανύπαρκτου φέτος. Ο Ολυμπιακός είναι ξανά στην κορυφή του ελληνικού βόλεϊ και έχει 22 πρωταθλήματα, 12 Κύπελλα, δέκα νταμπλ και δύο ευρωπαϊκά. Αυτά για να τα βλέπουν μερικοί άλλοι που νομίζουν ότι έχουν ομάδα στο βόλεϊ.

Μπράβο σε όλους, μπράβο στον έξοχο κόσμο μας και μπράβο στους παίκτες και τον προπονητή, που μας έκαναν πάλι υπερήφανους. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ! ΜΠΡΑΒΟ!

Τα σετ: 30-28, 25-16, 25-19
apo..gavros.gr