Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Κόκκινο το Βερολίνο!


Όλα είναι έτοιμα για τον μεγάλο ημιτελικό της Παρασκευής. Η αποστολή του Ολυμπιακού έφθασε το βράδυ της Τετάρτης στο Βερολίνο με πτήση τσάρτερ και με ηθικό ακμαιότατο για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης πήρε μαζί του και τους 18 παίκτες που έχει στη διάθεση του και έχει έτοιμα τα πλάνα του για να πάρει τη πρόκριση στο μεγάλο τελικό της Κυριακής. Στην αποστολή πέραν των παικτών και των μελών της ομάδας, υπήρχαν συγγενικά πρόσωπα και φίλοι, οι οποίοι φυσικά θα μείνουν σε διαφορετικό ξενοδοχείο. Κανείς δεν μίλησε, ούτε υπήρχε υποδοχή, καθώς την ομάδα περίμενε μέσα στο αεροδρόμιο πούλμαν και τη μετέφερε απευθείας στο ξενοδοχείο.

Όλα τα μέλη θα δειπνήσουν το βράδυ, την Πέμπτη το μεσημέρι στις 2 στην Ο2 Arena θα δοθεί συνέντευξη Τύπου με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον αρχηγό Θοδωρή Παπαλουκά να εκπροσωπούν τον Ολυμπιακό και το βράδυ θα γίνει η προπόνηση της ομάδας.

Παίζει ο Βασιλόπουλος

Το μεγάλο ερωτηματικό των τελευταίων ημερών έχει να κάνει με τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο. Λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει στη μέση έχει χάσει τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της ομάδας στην Α1 και η συμμετοχή του εθεωρείτο αμφίβολη. Πλην όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει και θεωρείται βέβαιο πως θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο πολύ σπουδαίο παιχνίδι της Παρασκευής.

Ο διεθνής φόργουορντ επί καθημερινής βάσης κάνει διπλές θεραπείες και οι πόνοι στη μέση του έχουν μειωθεί αισθητά. Σήμερα (Τετάρτη) έκανε το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης στο ΣΕΦ και ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει στον Παναγιώτη Γιαννάκη ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να χάσει το ματς. Άρα ο Βασιλόπουλος θα παίξει και αυτό είναι πολύ σημαντικό, αφού είναι ένας παίκτης που αλλάζει τα δεδομένα στην άμυνα και παράλληλα έχει «κερδίσει» πολλούς αγώνες τη φετινή σεζόν με τα κρίσιμα καλάθια του.

Τα ερωτηματικά

Υπάρχουν, βεβαίως, αρκετά πρόσωπα που προκαλούν ερωτηματικά. Πρώτος απ’ όλους ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης. Στον Παναθηναϊκό έχουν πάθει πανικό στο ενδεχόμενο να αγωνισθεί ο θηριώδης σέντερ και ο «Δράκος» είναι η αλήθεια πως το σκέφτεται. Ο Σόφο μπορεί μόνος του να αλλάξει τα δεδομένα και σε περίπτωση που κάποιος από τους Βούισιτς ή Μπουρούση φορτωθεί με φάουλ, να καλύψει το κενό του. Μέχρι τη τελευταία στιγμή ο Γιαννάκης θα σκεφτεί πολύ σοβαρά αν πρέπει να τον βάλει στο ρόστερ.

Ακόμα ένας παίκτης που έχουμε καιρό να δούμε είναι ο Τζανίρο Πάργκο. Αυτός σίγουρα θα είναι στο ρόστερ. Το πόσο θα παίξει θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της αναμέτρησης. Ο Αμερικανός είναι ικανός για το καλύτερο, όπως το είδαμε στο ματς με την Τάου και για το χειρότερο, όπως το είδαμε στα ματς με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Ο Γιαννάκης θα τον ρίξει στη μάχη και ανάλογα με την απόδοση του θα κριθεί ο χρόνος συμμετοχής του. Υπάρχει και ο Μιχάλης Πελεκάνος, ο οποίος παρά τον τραυματισμό του στους κοιλιακούς είναι ετοιμοπόλεμος. Προπονήθηκε κανονικά και αν χρειαστεί θα πάρει χρόνο συμμετοχής.

«Χτυπάει» μέσα στη ρακέτα

Είναι βέβαιο πως ο Γιαννάκης, όπως κι ο Ομπράντοβιτς θα έχουν ετοιμάσει αρκετά τρικ τη Παρασκευή. Ο «Δράκος», ωστόσο, δεν πρόκειται να αλλάξει πολύ το παιχνίδι του, αφού έχει περισσότερα και καλύτερα «όπλα». Ιδίως μέσα στη ρακέτα. Ο Μπουρούσης και ο Βούισιτς θα είναι οι δύο βασικοί εκφραστές και από κει και πέρα, οι υπόλοιποι θα αναλάβουν τους ρόλους τους. Ο Πέκοβιτς δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια κανέναν από τους δύο και οι «πράσινοι» έχουν πρόβλημα μέσα στη ρακέτα. Αν ο Ολυμπιακός τους «χτυπήσει» εκεί, τότε δύσκολα θα χάσει το ροζ φύλλο.
apo..gavros.gr