Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Θρυλικό γλέντι!



Έξι χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι πάρα πολλά για την ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού. Ο αυτοκράτορας του αθλήματος στην χώρα μας, όμως επέστρεψε στην κορυφή κατακτώντας και το πρωτάθλημα και το Κύπελλο διαλύοντας τον καλό του πελάτη. Το τι έγινε στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη το είδαμε όλοι. Οι παίκτες έκαναν σαν μικρά παιδιά. Τρελάθηκαν από την χαρά τους και πανηγύρισαν έξαλλα μαζί με τους οπαδούς τον τίτλο. Το γλέντι δεν σταμάτησε εκεί, όμως και έδωσαν ραντεβού για το νυχτερινό μαγαζί που τραγουδάει ο Νίκος Βέρτης. Λίγες ώρες αργότερα άπαντες μαζεύτηκαν εκεί και δεν φάνηκαν να έχουν ηρεμήσει.

"Μεθυσμένοι" από την κατάκτηση του πρωταθλήματος έδωσαν ρεσιτάλ και στο γλέντι. Μπορεί να έμειναν έξι χρόνια μακριά από τους τίτλους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ξέχασαν και να γιορτάζουν κούπες. Μέσα στο γήπεδο ο Ιβάν Μίλκοβιτς είναι αυτός που οδηγούσε την ομάδα στη νίκη. Ο Σέρβος παιχταράς, όμως, γνωρίζει και να γιορτάζει τους τίτλους. Μπροστάρης ήταν στο γλέντι στα μπουζούκια. Σαν μικρό παιδία έκανε ο Μίλκοβιτς λες και ήταν ο πρώτος τίτλος της καριέρας του. Σε μόνιμη βάση πάνω στην πίστα βρισκόταν, ενώ δεν άφησε σε ησυχία και τον Άντερς Κρίστιανσον που καθόταν ακριβώς από πίσω του. Ο Σουηδός τεχνικός μόνο ψυχρός δεν ήταν στο γλέντι. Πετούσε ασταμάτητα λουλούδια, χόρευε πάνω στην πίστα, ενώ έγινε ένα κουβάρι με τους οπαδούς που βρέθηκαν στο νυχτερινό μαγαζί. Στο ίδιο τραπέζι με τον αρχιτέκτονα των φετινών επιτυχιών ήταν και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ο Γιάννης Συγγελίδης, ο οποίος έπλεε με την σειρά του σε πελάγη ευτυχίας. Τζούριτς, Κουρνέτας και Χριστοφιδέλης ήταν οι παίκτες που ξεχώριζαν μετά τον Μίλκοβιτς. Πάνω σε τραπέζια ήταν όλοι και χόρευαν.

Όσο για την κούπα; Από τραπέζι σε τραπέζι πήγαινε. Οι οπαδοί δεν την άφηναν από τα χέρια τους, ενώ οι παίκτες την πρόσεχαν σαν τα μάτια τους. Χαρακτηριστική σκηνή είναι ότι ο Γιάννης Συγγελίδης σε κάποια στιγμή έκανε νόημα στον Κουρνέτα να βρει το τρόπαιο. Είχε χαθεί και κανείς δεν το άφηνε από τα χέρια του. Χαμός έγινε όταν ο Νίκος Βέρτης τραγούδησε τον ύμνο του Ολυμπιακού, ενώ οι οπαδοί της ομάδας έκαναν γήπεδο το νυχτερινό κέντρο με τα συνθήματα τους. Το πιο ωραίο στιγμιότυπο της βραδιάς, όμως, ήταν όταν ο Βέρτης τραγούδησε το "έπαιξες και έχασες". Τότε όλοι οι παίκτες ανέβηκαν στην πίστα και έγιναν ένα κουβάρι. Μαζί τους και ο Άντερς Κρίστιανσον, τον οποίο παρεμπιπτόντως τον αγαπούν όλοι.

Έτσι μάγκες και του χρόνου πάλι όλες οι κούπες στον Πειραιά για να το κάψουμε.
APO..gavros.gr