Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Το σήκωσε ο Τζόλε!



Να δακρύσει κανείς ή να γιορτάσει; Να συγκινηθεί για την οριστική αποχώρηση του Τζόρτζεβιτς από τα γήπεδα ή να πανηγυρίσει για την απονομή; Και τα δύο, πάντως, έγιναν το Σάββατο το βράδυ στο γήπεδο Καραϊσκάκη, όπου η νύχτα έγινε μέρα από τα βεγγαλικά που φώτισαν τον πειραιώτικο ουρανό. Λίγο μετά τις 20.30, ο μεγάλος Τζόλε, είπε το αντίο από τα γήπεδα φανερά συγκινημένος, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να του φωνάζουν, "δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, αρχηγέ, αρχηγέ". Αυτός, τους αποζημίωσε με την κούπα, την τελευταία που πήρε στην καριέρα του, αφήνοντάς τους, πολλές πολλές αναμνήσεις. Απών από την απονομή ο Κόκκαλης, χαμογελαστός, όσο μπορούσε αποχαιρέτισε τον Ολυμπιακό ο Βαλβέρδε. Τιμήθηκαν, εκτός από τον αρχηγό και οι Killer, Άντζας, Πάτσα.
Οε οε οε οι κούπες είναι αμέτρητες Ολυμπιακέ! Δεν πρόκειται να βαρεθούμε ποτέ. Δεν θα κουραστούμε ποτέ να βλέπουμε την ομάδα μας να σηκώνει κούπες. Μία ωραία εβδομάδα έφθασε στο τέλος της. Μετά το πρωτάθλημα του βόλεϊ είδαμε και τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό να σηκώνει το πρωτάθλημα. Δωδέκατο τα 13 τελευταία χρόνια, τέταρτο νταμπλ τα πέντε πρόσφατα χρόνια και 37ο πρωτάθλημα στην ιστορία μας. Αυτή δεν είναι ομάδα είναι μύθος. Συλλέκτες τίτλων έχουμε γίνει και γουστάρουμε όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε.

Αυτή η φιέστα ήταν ξεχωριστή. Ήταν διαφορετική σε σχέση με τις άλλες. Είχε τα πάντα. Χαρά για την κούπα, δάκρυα για τους Τζόλε, Ντάρκο, Άντζα και Πάτσα που αποχωρούν. Αποθέωση για τον Βαλβέρδε που φεύγει και αυτός. Ήταν ένα κλίμα πολύ περίεργο. Εκεί που πανηγύριζες την κατάκτηση του τίτλου δάκρυζες με αυτούς τους πολύ μεγάλους παίκτες που φεύγουν από την ομάδα μας. Μία διαφορετική φιέστα για την μεγαλύτερη ομάδα στην χώρα μας. Η γιορτή στο Καραϊσκάκη ξεκίνησε από νωρίς το πρωί. Ο κόσμος μαζευόταν στο γήπεδο, ψώνιζε στην μπουτίκ, έπινε τον καφέ του στις καφετέριες και απλά περίμενε το αναμενόμενο. Τον Τζόλε να σηκώσει το 12ο.

Η φιέστα ξεκίνησε με αγώνα μεταξύ των παιδιών από τις ακαδημίες. Στην συνέχεια έπαιξαν οι παλαίμαχοι άσοι του Ολυμπιακού. Άνθρωποι που φόρεσαν στο παρελθόν την ερυθρόλευκη φανέλα και την τίμησαν. Αυτοί που έκαναν Θρύλο τον Ολυμπιακό. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε και ο κόσμος τους αποθέωσε και αυτούς. Ακολούθησε η απονομή του Λουτσιάνο Γκαλέτι. Του πολυτιμότερου παίκτη της χρονιάς για τον Θρύλο για να πάρουν σειρά οι Άντζας, Ντάρκο και Πατσατζόγλου. Εν συνεχεία έγινε αγώνα διάρκειας 45 λεπτών ανάμεσα στους παίκτες της ομάδας μας. Ο Κοβάσεβιτς σημείωσε δύο γκολ και έγινε το έλα να δεις στο Φάληρο. Σκόραρε και ο Τζόλε για τελευταία φόρα όπως και ο Πατσατζόγλου. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα το σκηνικό με τον Βαλβέρδε να θέλει να βγάλει τον Ντάρκο και αυτός να μην τον… κουνάει. Μέχρι τους διαιτητές έφθασε ο Ισπανός και φώναζε να βγει ο Σέρβος. Με το ζόρι του έκανε το χατίρι και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο για να τον αποθεώσει ο κόσμος. Το ματς έκλεισε με ένα τρομερό σκηνικό. Ο Πάντος πήγε να εκτελέσει πέναλτι, αλλά ο Παναγόπουλος του το απέκρουσε. Ο Τάσος αποθεώθηκε από τον κόσμο και έτσι τελειώσει ο αγώνας.

Στις 20:16 ο Σωκράτης Κόκκαλης κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο και παρέδωσε την πλακέτα στον μεγάλο αρχηγό, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Σιγά-σιγά οι παίκτες έμπαιναν στον αγωνιστικό χώρο για να πάρουν τα μετάλλια. Η κορύφωση τις γιορτής ήρθε λίγο πριν τις 21:00 όταν ο Κώστας Πηλαδάκης έδωσε το τρόπαιο στον Τζόλε. Αυτός το ύψωσε ψηλά στον ουρανό και το Καραϊσκάκη πήρε φωτιά. Τρελό πανηγύρι σε όλο τον Πειραιά για το καμάρι της πόλης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού χειροκρότησαν θερμά τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Το όνομα του ακούστηκε πολλές φορές από τον κόσμο. Την στιγμή που πήγε να πάρει το μετάλλιο του κυριολεκτικά σείστηκε το γήπεδο από τις φωνές και εκείνος φανερά συγκινημένος σήκωσε το χέρι του για να τους ευχαριστήσει.

Ο Ολυμπιακός της καρδιάς μας πανηγυρίζει ακόμα ένα πρωτάθλημα. Γυρνάμε σελίδα πλέον και άπαντες θα πρέπει να συγκεντρωθείτε, να φτιάξετε την ομάδα όπως πρέπει γιατί δεν βαριόμαστε να σηκώνουμε κούπες και ούτε πρόκειται να βαρεθούμε.
apo...gavros.gr