Κυριακή 3 Μαΐου 2009

MONO EMEIS....




Ναι, το Κύπελλο είναι ερυθρόλευκο. Απίστευτη ανατροπή για το 2-2 και το 3-3, όπως επίσης και στα πέναλτι, εκεί όπου ο Θρύλος αναδείχτηκε νικητής για πρώτη φορά...

Ήταν η πρώτη φορά που η θρυλική μας ομάδα κατάφερε να κερδίσει στη διαδικασία των πέναλτι. Το 1974 είχαμε χάσει από τον ΠΑΟΚ, το 1976 είχαμε χάσει από τον Ηρακλή, ενώ το 1988 από τον ακατονόμαστο στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας. Ήταν η πρώτη φορά που ο Θρύλος κατάφερε να κερδίσει Κύπελλο στη διαδικασία των πέναλτι, αλλά μεγάλη σημασία έχει το γεγονός πως όχι μόνο έκανε το 2-0, 2-2, όχι μόνο ισοφάρισε σε 3-3 στις καθυστερήσεις το γκολ του Σκόκο, με το οποίο είχε γίνει το 3-2, αλλά κατάφερε να προηγηθεί με 3-4 και να μην χάσει το τρόπαιο, έστω και αν αγωνιζόταν με εννέα παίκτες από εκεί και έπειτα.

Αυτό είναι το μεγαλείο του Θρύλου. Ακόμα και με εννέα παίκτες, ήταν σε θέση να πάρει το Κύπελλο, κάνοντας την ανατροπή, μια ανατροπή που ήταν άγνωστη λέξη για τη φετινή σεζόν, αφού είχαν γίνει ελάχιστες. Αναδειχτήκαμε νικητές από μια διαδικασία, η οποία ποτέ δεν μας... πήγαινε, ενώ είχαμε αρχίσει πάλι να χάνουμε τα πέναλτι. Ο Θρύλος, πάντως, κατάφερε να αντιδράσει, να τα φέρει όλα τούμπα και να κατακτήσει το 24ο Κύπελλο της ιστορίας του, κάνοντας το τέταρτο νταμπλ στα πέντε τελευταία χρόνια.