Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΑΡΟΥΣΙ 102-80



Το πρώτο βήμα για τον τελικό των πλέι οφ έγινε από την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο Ολυμπιακός παίζοντας εκπληκτικά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα έφτασε εύκολα στη νίκη στον πρώτο ημιτελικό με το Μαρούσι με 102-80. Οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλλαν από την αρχή το ρυθμό τους και δεν έχασαν τον έλεγχο του αγώνα σε κανένα σημείο του.

Κορυφαίοι για τον Ολυμπιακό οι Βούισιτς, Μπουρούσης, Πρίντεζης και Παπαλουκάς. Οι δυο ομάδες θα παίξουν ξανά την Πέμπτη (21.00) στο κλειστό του Αγ. Θωμά.

Τα δεκάλεπτα: 32-19, 49-34, 75-56, 102-80
Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 8 (1), Πελεκάνος 4, Τσίλντρες 6, Βούισιτς 20, Μιλόσεβιτς 2, Μπουρούσης 15 (1), Χαλπερίν 5 (1), Γκριρ 3, Πρίντεζης 16, Τεόντοσιτς 6 (2), Σχορτσιανίτης 9.
Μαρούσι (Σούλης Μαρκόπουλος): Στίβενσον 2, Κις 12 (1), Χαραλαμπίδης 10 (2), Διαμαντόπουλος 9 (2), Κουμπούρας 2, Χαφ, Στεφανίδης 7 (1), Μαυροειδής 7, Μαυροκεφαλίδης 12, Καλάθης 4, Γλυνιαδάκης 9, Καϊμακόγλου 6.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «Δείξαμε πόσο σεβόμαστε την προσπάθεια που έχει κάνει το Μαρούσι φέτος. Περιμέναμε μια ομάδα που έχει σημαντική παρουσία στη σεζόν. Είχαμε, όμως, την απαραίτητη συγκέντρωση. Θέλουμε να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και μπορούμε να κάνουμε ένα ακόμα βήμα. Τρέξαμε το παιχνίδι, στη συνέχεια το κοντρολάραμε και κερδίσαμε. Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια προσπάθεια. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο μας για αυτό το ματς, αλλά και όσους ήρθαν στο Βερολίνο και έδειξαν εκτίμηση στην προσπάθεια που κάνουμε. Κάναμε μια καλή νίκη με καλή εμφάνιση και θα συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι».

ΓΙΟΤΑΜ ΧΑΛΠΕΡΙΝ: «Νομίζω ότι παίξαμε καλά, ήταν το αποτέλεσμα των τεσσάρων τελευταίων προπονήσεων. Ετσι πρέπει να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος. Δουλέψαμε πολύ για να έχουμε πλεονέκτημα έδρας και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Ο κόσμος μας βοήθησε πολύ, αλλά περιμένουμε ακόμα περισσότερους την προσεχή Κυριακή. Την Πέμπτη τα πράγματα στο Μαρούσι θα είναι δύσκολα, ωστόσο το ξέρουμε και θα κάνουμε αυτό που πρέπει».
apo..olympiakos.gr