Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

ΜΑΡΟΥΣΙ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 78-93



Μια νίκη μακριά από τον τελικό των πλέι οφ του πρωταθλήματος βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους γηπεδούχους να τους αμφισβητήσουν και παίζοντας με μεγάλη συγκέντρωση από την αρχή του αγώνα έφτασαν στη δεύτερη νίκη τους. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Κυριακή στο ΣΕΦ το Μαρούσι (16.00) με στόχο την τρίτη νίκη που θα φέρει και το εισιτήριο για τον τελικό.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-32, 47-52, 62-71, 78-93
ΜΑΡΟΥΣΙ (Μαρκόπουλος): Στίβενσον 14(4), Κις 10(2), Χαραλαμπίδης 8, Διαμαντόπουλος 9(2), Κουμπούρας 6, Στεφανίδης 1, Μαυροειδής 7, Μαυροκεφαλίδης 5, Καλάθης, Γλυνιαδάκης 5, Καϊμακόγλου 13(2), Χαφ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 15(1), Πελεκάνος 3(1), Βούισιτς 16, Μιλόσεβιτς, Μπουρούσης 4, Χαλπερίν 23(2), Γκριρ 7, Σχορτσανίτης, Πρίντεζης 5(1), Έρτσεγκ 5, Τεόντοσιτς 12, Βουγιούκας 3(1)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «Εμείς ήμασταν σίγουροι ότι θα ήταν διαφορετικό. Σε μεγάλο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου παίξαμε με συγκέντρωση όπως θέλαμε, αλλά ήταν λογικό να αντιδράσει κι εμείς βιαστήκαμε σε κάποιες φάσεις δίνοντας την ευκαιρία στο Μαρούσι να επιστρέψει. Αυτό μας βοήθησε να βρεθούμε πιο συγκεντρωμένοι στο δεύτερο ημίχρονο, κυρίως στον τρόπο που αμυνθήκαμε. Νομίζω ότι παίξαμε αρκετά καλά και σήμερα και δίκαια κερδίσαμε.

Τη φετινή χρονιά είχαμε θέματα να διαχειριστούμε κι από την αρχή της χρονιάς γίνεται προσπάθεια βελτίωσης και διαχείρισης, σωματικής και πνευματικής. Έχουμε καταφέρει να παίζουμε μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο ανεξάρτητα με τα προβλήματα και παράλληλα να βελτιωνόμαστε. Ελπίζω να γυρίσουν τα παιδιά και να μας δώσουν κάποια βοήθεια, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να παίζουμε το ίδιο καλά.

Το γρήγορο έχει να κάνει με τον τρόπο που κινείς την μπάλα χωρίς να βιάζεσαι και να κάνεις λάθη. ¶λλο το γρήγορο κι άλλο το βιαστικό με μια, δυο πάσες σουτ. Όταν βελτιώνεσαι πνευματικά και είσαι συγκεντρωμένος, μπορείς να παίξεις και γρήγορα».

ΜΙΛΟΣ ΤΕΟΝΤΟΣΙΤΣ: «Ξέραμε ότι το παιχνίδι θα ήταν διαφορετικό και ήμασταν συγκεντρωμένοι γι' αυτό. Όταν πήραμε τη διαφορά των 20 πόντων, κάναμε κάποια εύκολα λάθη που έδωσαν την ευκαιρία στο Μαρούσι να μειώσει και να πάμε στα αποδυτήρια με τη διαφορά να είναι μικρή. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε όπως έπρεπε, κυρίως στην άμυνα, κι αν θέλουμε να κάνουμε κάτι στους τελικούς θα πρέπει να έχουμε την ίδια εικόνα».

ΓΙΟΤΑΜ ΧΑΛΠΕΡΙΝ: «Το Μαρούσι είναι πολλή ανταγνωστική ομάδα, ιδιαίτερα μέσα στην έδρα του. Έχουμε όμως ακόμα πολλά πράγματα να δουλέψουμε. Μπήκαμε πολύ δυνατά στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά, αλλά χαλαρώσαμε και κάναμε το παιχνίδι ντέρμπι. Αυτά τα παιχνίδια εξαρτώνται από τη δική μας απόδοση. Έχουμε ένα αγώνα ακόμα για να εξασφαλίσουμε την πρόκριση και πρέπει να παίξουμε το ίδιο καλά. Σήμερα έπαιξα εγώ καλά, αλλά σε κάποιο άλλο παιχνίδι θα είναι κάποιος άλλος».
APO..OLYMPIAKOS.GR