Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Καλώς τον πελάτη!




Ο Θρύλος ήταν πιστός στο ραντεβού του και "καθάρισε" με συνοπτικές διαδικασίες την ομάδα της Πάτρας, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος. Ο Θρύλος αντιμετώπισε την άτυχη στο Ρέντη για πρώτη φορά, μάλιστα, με κόσμο μετά από έξι αγώνες και μπορεί να μην έπαιξε σπουδαίο βόλεϊ, κατάφερε, πάντως, να την κερδίσει με 3-0 σετ, να κάνει το 3-0 νίκες στη σειρά και να περιμένει πλέον τον Πελάτη ΑΟ. Ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειαζόταν, δεν κουράστηκε καθόλου, ούτε καν ίδρωσε και είναι φυσιολογικό από εδώ και πέρα, να περιμένει τη λήξη των πλέι οφ, όταν θα αναδειχτεί και πρωταθλητής Ελλάδας. Η ομάδα έχει βρει τα πατήματά της στο γήπεδο και δεν φοβάται κανέναν. Ο άμοιρος Πελάτης ΑΟ, θα το καταλάβει πάρα πολύ καλά στα ματς που θα ακολουθήσουν.

Ήταν θέμα χρόνου λοιπόν να γίνει γνωστό πως ο Θρύλος μας θα τσέκαρε το εισιτήριό του στους τελικούς του πρωταθλήματος της Α1, απλά απέμενε να μαθευτεί το τελικό σκορ. Στην ουσία και το σκορ ήταν γνωστό, άρα ενδιαφέρον θα είχε το κατά πόσον θα δυσκόλευε την ομάδα μας η ΕΑΠ.

Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε καλό βόλεϊ, απλά διατηρούσε τις μηχανές του στο ρελαντί. Αυτό ήταν αρκετό φυσικά για την ομάδα μας να επικρατήσει της αντιπάλου, έστω και αν σε μια φάση, ήταν μπροστά με 20-21. Εκεί, πάντως, η ψυχή φάνηκε πως έχει χρώμα ερυθρόλευκο. Οι παικταράδες μας, δεν μάσησαν από την κρισιμότητα των πόντων, παρέμειναν ψύχραιμοι και με πέντε σερί πόντους, τελείωσαν μια και καλή την υπόθεση πρώτο σετ. Στο δεύτερο, μια από τα ίδια περίπου.

Η Πάτρα αντιστεκόταν και ο Ολυμπιακός διατηρούσε την επαφή στο σκορ, παίζοντας στο 50% της απόδοσής του. Εκεί έχουμε φτάσει δηλαδή. Να παίζουν οι παίκτες μας στο... μισό και να μην χάνουν. Αυτό το κατάλαβε και η κακομοίρα Πάτρα, που ενώ είχε το 22-23 υπέρ της, ο Θρύλος με ένα σερί 3-0, έκανε το 2-0 στα σετ. Ανεπανάληπτος, μάλιστα, ο πόντος του εξαιρετικού Κουρνέτα για το 25-23, αφού ο Μίλκοβιτς μπλοκαρίστηκε, με τον πασαδόρο μας να πλασάρει στη γραμμή και να παίρνει έναν υπέροχο πόντο.

Από εκεί και πέρα, τα πράγματα απλοποιήθηκαν. Αυτό έλειπε. Η ομάδα μας διατηρούσε ένα προβάδισμα της τάξης των τριών πόντων, την οποία μεγάλωσε λίγο αργότερα, για να γίνει το 3-0 μετά το 25-20.

Ως εκ τούτου, ο Ολυμπιακός περιμένει στους τελικούς των πλέι οφ τον Πελάτη ΑΟ. Ένας παίκτης αξίζει στην ουσία από αυτούς και να κάνουν το σταυρό τους που δεν τραυματίζεται ο Αγκάμεζ, γιατί αλλιώς θα χάνουν κάθε σετ με 25-2! Αλλά εμείς τους θέλουμε όλους υγιέστατους στους τελικούς. Ο Θρύλος δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο. Θα τον κεράσει κατάλληλα... Υπομονή λοιπόν έως την ερχόμενη Δευτέρα.

Μετά το τέλος του ματς, ο μελλοντικός νταμπλούχος προπονητής με τον Θρύλο, Άντερς Κρίστιανσον, ανέφερε. "Δουλεύαμε οκτώ μήνες για αυτό το πράγμα. Τώρα είμαστε στον τελικό. Δεν ήταν και το καλύτερο ματς αυτό που κάναμε, αλλά σημασία έχει που βρισκόμαστε στους τελικούς. Εγώ θέλω την ασθενέστερη ομάδα για αντίπαλο, αλλά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, αφού θα προκριθεί ο καλύτερος".

Από τη μεριά του ο Βασίλης Κουρνέτας, που έχει αλλάξει όλο το πρόσωπο του Ολυμπιακού, τόνισε. "Στον τελικό δεν υπάρχουν προτιμήσεις. Εκεί πηγαίνουν οι καλύτερες ομάδες και εμείς είμαστε μια από αυτές. Δεν έχουμε πρόβλημα σχετικά με τον αντίπαλο. Είτε είναι ο ΠΑΟ είτε ο Ηρακλής, δεν έχουμε πρόβλημα. Δεν παίζει ρόλο η έδρα σε αυτούς τους αγώνες, το έχουμε δει πολλές φορές. Εγώ, θέλω να πιστεύω πως θα είμαστε καλά προετοιμασμένοι για την κατάκτηση του τίτλου. Ο Ολυμπιακός παρέμενε εκτός τελικών και τίτλων για πολλά χρόνια, αλλά ξεκινήσαμε καλά με την κατάκτηση του Κυπέλλου και ελπίζω σε είκοσι ημέρες να κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα.

Ενισχυθήκαμε όπως έπρεπε και παρά τις απουσίες, κερδίσαμε στη Σύρο, αλλά και στην Πάτρα, έχοντας πολλά προβλήματα. Επενδύσαμε σε μια καλή 12άδα. Ακόμα και όταν έλειψε ο Χοφ για παράδειγμα στον τελικό του Κυπέλλου, δεν επηρεαστήκαμε. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τις άλλες ομάδες, έχουμε τους παίκτες που μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όταν ο Θρύλος κυνηγά τρεις στόχους, πρέπει να έχει όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους. Θέλω, όλοι αυτοί που είμαστε, να είμαστε καλά στους τελικούς", ήταν τα λόγια του.

Ο Κώστας Χριστοφιδέλης σχολίασε. "Για εμάς τώρα κρίνεται η χρονιά. Παρά την κατάκτηση του Κυπέλλου όλοι στην ομάδα, τεχνικό επιτελείο και αθλητές γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την επιστροφή του Ολυμπιακού στην κορυφή και του πρωταθλήματος. Σε αυτή την προσπάθεια, θέλουμε και είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε, τη συμπαράσταση των φιλάθλων μας σε αθλητικά πλαίσια".

Τέλος, ο βοηθός προπονητής της ομάδας μας Γιάννης Καλμαζίδης, κατέληξε. "Είναι θετικό και σημαντικό για την ομάδα μας, που πέρασε στους τελικούς των πλέι οφ σχετικά εύκολα όπως μαρτυρούν και οι τρεις συνεχόμενες νίκες επί της ΕΑ Πατρών. Οποιος και αν είναι ο αντίπαλός μας στη διεκδίκηση του τίτλου, οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Δεν στεκόμαστε στην κατάκτηση του Κυπέλλου, η οποία θα μας βοηθήσει ψυχολογικά, γιατί στον αθλητισμό έχουμε μάθει να ξεχνάμε γρήγορα τόσο τις νίκες όσο και τις ήττες".

Τα σετ: 25-21, 25-23, 25-20

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός: Ριβέρα 9(7/13 επ., 1 άσσο, 1 μπλοκ), Κουρνέτας 4,5(2/2 επ., 2 άσσοι, 0,5 μπλοκ), Χοφ 3,5(3/5 επ., 0,5 μπλοκ), Τζούριτς 6(4/8 επ., 1 άσσο, 1 μπλοκ), Μίλκοβιτς 15,5(14/32 επ., 1 άσσο, 1 μπλοκ), Ουρνάουτ 3(3/7 επ.),[Παπαδημητρίου-λ 50% υπ. 12/24 άριστες/συνολικές υποδ. 3 άμυνες, Χριστοφιδέλης 4,5(4/12 επ., 0,5 μπλοκ), Σουλτανόπουλος 3(2/3 επ., 1 μπλοκ), Καρυπίδης 1(1 μπλοκ)]

ΕΑ Πατρών: Νοβότνι 18(16/28 επ., 1 άσσο, 1 μπλοκ), Κόβατς 6,5(5/8 επ., 1,5 μπλοκ), Λαμπρόπουλος, Παπάζογλου 1,5(1/4 επ., 0,5 μπλοκ), Ιωακειμίδης 10,5(8/17 επ., 1 άσσο, 1,5 μπλοκ), Σάκι 7,5(7/12 επ., 0,5 μπλοκ),[Δημητρακόπουλος-λ 62% υπ. 13/21 άριστες/συνολικές υπ. 6 άμυνες, Γκιρτζίκης 1, Κιτσαντάς, Καραγκιόζης]

apo..GAVROS.GR