Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

KAI AUTH H KOUPA EPIASE LIMANI!!!


Και αυτό το Κύπελλο "βάφτηκε" ερυθρόλευκο. Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Πανιώνιο με 9-6 στον τελικό που έγινε στην Πτολεμαΐδα και έφτασε στην κατάκτηση του 12ου τροπαίου της ιστορίας του, πιάνοντας στην κορυφή τον Εθνικό που έχει και αυτός τόσα. Οι παίκτες μας παρουσιάστηκαν σαφώς βελτιωμένοι σε σχέση με το παιχνίδι με τον πελάτη και από τη στιγμή που δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα από τον αντίπαλο, έφτασαν δίκαια στη νίκη, που ήταν η τρίτη φετινή επί του Πανιωνίου. Τα καλά δεν έχουν σταματήσει ακόμα, πάντως, αφού ακολουθούν δυο επιπλέον τίτλοι για την ομαδάρα του Πάτερου. Το πρωτάθλημα και η Ευρωλίγκα.
Δυνατά ξεκίνησε η ομάδα μας το παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 χάρη στα γκολ των Κομάντινα και Γιώργο Αφρουδάκη, μόνο που η χαλαρότητα των παικτών από εκεί και πέρα, επέτρεψε στον αντίπαλο να ισοφαρίσει. Παρόλα αυτά, ο Ντόσκας έκανε το 3-2 στον πρώτο παίκτη παραπάνω και έστειλε τον Ολυμπιακό προηγούμενο στο δεύτερο οκτάλεπτο. Το παιχνίδι ήταν καθαρό και αυτό που φάνηκε από την πρώτη στιγμή, ήταν πως ο Θρύλος αμυνόταν καλύτερα σε σχέση με το ματς με τον Πελάτη ΑΟ, ενώ και επιθετικά ήταν καλύτερος. Στη δεύτερη περίοδο λοιπόν, οι Νίκιτς και Χατζηθεοδώρου έδωσαν αέρα τριών τερμάτων στην ομάδας μας, αλλά ο Πανιώνιος κατάφερε να μπει εκ νέου στο παιχνίδι μετά τα τέρματα των Μιράλη και Παπαδόγκωνα, έστω και αν δεν υπήρχε στον αγώνα ο Μάζης που είχε δεχτεί τρεις αποβολές. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ να είναι στο 5-4 και τον Ολυμπιακό να χάνει μια καλή ευκαιρία με τον αρχηγό του, καθώς η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Μόνο και μόνο από τα βλέμματα των παικτών μας, πάντως, θα καταλάβαινε κανείς πως δύσκολα θα έχαναν το Κύπελλο και αυτός ήταν ο λόγος που κατάφεραν εκ νέου να αυξήσουν τη διαφορά. Ο Νίκιτς, στην πρώτη επίθεση της Γ’ περιόδου έκανε το 6-4 από τα δύο μέτρα, στη συνέχεια ο Δεληγιάννης απέκρουσε σουτ του Λιοτσάκη και μετά ο Χρήστος έκανε το 7-4 με σουτ από τα πέντε μέτρα. Επειδή, όμως, πάλι οι παίκτες μας πίστεψαν πως ο αγώνας είχε ολοκληρωθεί, επέτρεψαν για μια ακόμα φορά στον Πανιώνιο να μειώσει στο γκολ. Το 7-5 έκανε ο Παπαδόγκωνας και το 7-6 ο Λιοτσάκης, στις αρχές της τέταρτης και τελευταίας περιόδου. Από εκεί και πέρα, όμως, η τυπική διαδικασία έλαβε τέλος με τα γκολ των Νίκιτς και Μυλωνάκη και ο Ολυμπιακός έφτασε σχετικά άνετα στη 12η κατάκτηση Κυπέλλου στην ιστορία του, που ήταν και η τέταρτη συνεχόμενη.

Τα πανηγύρια που ακολούθησαν ήταν τρελά, οι παίκτες το χάρηκαν με την ψυχή τους, αλλά έχουν βαθιά μέσα στο μυαλό τους τόσο το πρωτάθλημα όσο και την Ευρωλίγκα. Απέσπασαν, πάντως, τον τέταρτο φετινό τίτλο του συλλόγου μας, αφού έχουν προηγηθεί το πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο, το Κύπελλο βόλεϊ στους άντρες και το πρωτάθλημα γυναικών στο πινγκ πονγκ.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 2-1, 2-1

Οι συνθέσεις και τα γκολ των ομάδων

Ολυμπιακός: Μυλωνάκης 1, Δελακάς, Χατζηθεοδώρου 1, Θεοδωρόπουλος, Χ.Αφρουδάκης 1, Ντόσκας 1, Γ.Αφρουδάκης 1, Νίκιτς 3, Κομάντινα 1, Σχίζας, Φλώρος

Πανιώνιος: Ρέππας, Μιράλης 1, Μάζης 1, Κοκκινάκης, Θωμάκος, Τζαμαντάκης, Λιοτσάκης 1, Παπαδόγκωνας 3, Μουρίκης, Μπεριστιάνος, Βλοντάκης, Καπότσης, Φλέγκας, Κουκής

* Πολυτιμότερος παίκτης του 10ου Φάιναλ Φορ, μετά από σχετική ψηφοφορία των εκπροσώπων του Τύπου, αναδείχθηκε ο Σλόμπονταν Νίκιτς του Ολυμπιακού με 17 ψήφους.

* Καλύτερος τερματοφύλακας ο Νίκος Δεληγιάννης του Ολυμπιακού με 10 ψήφους.

* Στην Πτολεμαϊδα ταξίδεψαν αυθημερόν για να παρακολουθήσουν τον τελικό του Κυπέλλου ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Γιάννης Συγγελίδης, ο αντιπρόεδρος, Γιώργος Γλου, ο Γεν. Γραμματέας, Γιάννης Λάμπρου και ο Ταμίας, Στέλιος Κούβαρης.

* Ο Ολυμπιακός κέρδισε 4 αποβολές και ο Πανιώνιος 11(!!!!)
APO..gavros.gr