Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Φέρτε μας το Κύπελλο!



Το αναμενόμενο έγινε στην Πτολεμαΐδα και στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο πόλο. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό και επικράτησε με σκορ 8-4. Το σκορ μπορεί να μην είναι αυτό που έχουμε συνηθίσει στις κόντρες μας με τον πελάτη, αλλά πήραμε την πρόκριση και πλέον περιμένουμε τον τελικό της Κυριακής με τον Πανιώνιο για να σηκώσουμε την κούπα. Κάθε σαββατοκύριακο και ένα Κύπελλο για την ομάδα μας και σειρά παίρνει τώρα το πόλο, το οποίο μόλις αρχίζει το μέτρημα. Αυτό θα είναι και το δωδέκατο Κύπελλο για τον Ολυμπιακό.

Όσον αφορά το παιχνίδι με τον πελάτη μας το σκορ αποτελεί έκπληξη, αλλά το αποτέλεσμα και ο νικητής όχι. Σίγουρα περιμέναμε ένα μεγαλύτερο σκορ και μία πιο ευρεία νίκη για την ομαδάρα μας. Οι πολίστες του Ολυμπιακού γνώριζαν ότι απέναντι τους δεν έχουν και κανένα θηρίο του αθλήματος και έτσι μπήκαν στην πισίνα χαλαρά. Το ήξεραν και αυτοί καλά ότι θα τους κέρδιζαν. Εδώ ήξεραν οι άλλοι ότι θα έχαναν και το είχαν δηλώσει απ' όταν προκρίθηκαν στο final-4. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο οχτάλεπτο ο Ολυμπιακός κατάφερε να σκοράρει μόλις μία φορά με τον Ντόσκα και μάλιστα λίγα δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του. Οι πολίστες του Βαγγέλη Πάτερου ήταν πολύ νευρικοί και μάλιστα έδειχναν μπλοκαρισμένοι από την άμυνα των ανύπαρκτων.

Στο δεύτερο οχτάλεπτο η εικόνα μας δεν άλλαξε και πολύ, αλλά ακόμα και στο χαλαρό ο Χρήστος Αφρουδάκης έκανε το 2-0 και αμέσως οι ανύπαρκτοι μείωσαν σε 2-1 για να τους δώσει την απάντηση ο Κομάντινα και να κάνε το 3-1. Με αυτό το σκορ έληξε το δεύτερο οχτάλεπτο και ο Ολυμπιακός σε ρυθμούς ρελαντί νικούσε τον αστείο αντίπαλο του. Στην τρίτη περίοδο ο Ντόσκας έκανε το 4-1 για να μειώσουν οι "πράσινοι" σε 4-2 και στην συνέχεια σε 4-3. Ένα γκολ του Σχίζα πριν την λήξη του οχταλέπτου έκανε το σκορ 5-3 και ο Ολυμπιακός συνέχιζε να έχει το πάνω χέρι.

Με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ο ΠΑΟ μείωσε σε 5-4, αλλά αυτό ήταν. Εκεί οι παίκτες του Πάτερου αγρίεψαν και πάτησαν το γκάζι για να αποκαταστήσουν την τάξη μέσα στην πισίνα. Με γκολ των Χρήστου Αφρουδάκη, Νίκιτς και Ντόσκα διαμορφώθηκε το τελικό 8-4. Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε απέναντι σε μία ομάδα που τον βλέπει και έχει μάθει να σκύβει το κεφάλι. Η πρόκριση όπως ήταν αναμενόμενο ήρθε αν και περιμέναμε ένα μεγαλύτερο σκορ. Το παιχνίδι, πάντως, το έκρινε η τεράστια διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων και η μεγάλη εμπειρία των παικτών μας.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει το φοβερό του σερί, αφού παραμένει αήττητος από την αρχή της σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις που μετέχει. Η στιγμή που όλοι περιμένουμε πλησιάζει και την Κυριακή στις 3 το μεσημέρι ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου θα σηκώσει ακόμα μία κούπα. Θα είναι το δωδέκατο Κύπελλο στην ιστορία του Ολυμπιακού και τα καλύτερα έρχονται για την ομαδάρα μας που αξίζει να πάρει τα πάντα. Για τους παίκτες που μας κάνουν περήφανους με τις τεράστιες νίκες που σημειώνουν και που τιμούν και με το παραπάνω τα χρώματα του συλλόγου μας. Θρύλε φέρε μας το Κύπελλο, αν και είμαστε βέβαιοι ότι θα το κάνεις. Ο Πανιώνιος είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού αφού στον άλλον ημιτελικό επικράτησε με 11-8 του ΠΑΟΚ. Ο τελικός θα αρχίσει στις 15:00 την Κυριακή και ο Χατζηθεοδώρου θα πρέπει να ξεκουραστεί για να είναι έτοιμος να σηκώσει την κούπα.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-1, 2-2, 3-1

Ολυμπιακός: Δεληγιάννης, Κόχειλας, Μυλωνάκης, Δελακάς, Χατζηθεοδώρου, Θεοδωρόπουλος, Χ.Αφρουδάκης 2, Ντόσκας 3, Γ.Αφρουδάκης, Νίκιτς 1, Κομάντινα 1, Σχίζας 1, Χ.Φλώρος

Παναθηναϊκός: Καραμπέτσος, Α.Φλώρος, Ορεμπ, Πετάσης, Σιώνης, Βράνιες, Βουλγαράκης 1, Καφετζόπουλος, Σάριτς 1, Δερμιτζάκης 1, Κουντουδιός, Τσόκας 1, Παπαδημητρακόπουλος