Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Άλμα για φάιναλ φορ!


Κάντε στην άκρη, έρχεται ο Θρύλος. Μετά από μια συγκλονιστική εμφάνιση στο κολυμβητήριο του Πειραιά, η θρυλική κόκκινη αρμάδα του Βαγγέλη Πάτερου, πάτησε με 8-5 τη Μλάντοστ και απέκτησε προβάδισμα για πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με δύο τέρματα (2-4), οι ερυθρόλευκοι με αντεπίθεση διαρκείας, κατάφεραν να προηγηθούν με 6-4 και να ολοκληρώσουν τον αγώνα, έχοντας τρία γκολ ως προίκα για τον επαναληπτικό που θα γίνει στο Ζάγκρεμπ στις 22 Απριλίου. Τρομερός ο κόσμος στις εξέδρες, έδωσε τη δική του ώθηση στους παικταράδες μας, που δεν τα βρήκαν σκούρα ούτε από τη σφαγιαστική διαιτησία ούτε από το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων.
Μεγάλη λοιπόν ήταν η νίκη του Θρύλου, ο οποίος είχε σε μεγάλη ημέρα όλους τους παίκτες, αλλά κυρίως τον Χατζηθεοδώρου. Από τη μεριά τους οι Κροάτες, είχαν την αμέριστη βοήθεια των διαιτητών, που κατοχύρωσαν ένα γκολ που δεν μπήκε ποτέ (αυτό έγινε στο 1-1), ενώ ακύρωσαν το 7-5 του Γιώργου Αφρουδάκη. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή, για να δείτε κι εσείς πως ακόμα και με κόντρα διαιτησία, ο Θρύλος έχει μεγάλη ομάδα. Ούτως ή άλλως, έχει μόνο νίκες και μια ισοπαλία, αυτή με τη Σίμπενικ εκτός έδρας για τη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκα. Ο Θρύλος είναι η μοναδική αήττητη ομάδα της Ευρώπης στο πόλο, για να ξέρουμε και τι λέμε, άλλωστε.

Ο Ολυμπιακός, πήρε δυο φορές το προβάδισμα (1-0, 2-1), αλλά το 1-1 δεν έπρεπε να γίνει ποτέ, καθώς η μπάλα στο σουτ του αντιπάλου, είχε προσκρούσει στο οριζόντιο δοκάρι και μετά έσκασε έξω από τη νοητή γραμμή. Παρ' όλα αυτά, η ισοφάριση ήταν γεγονός, με το διαιτητή να φορά... κροατικά γυαλιά. Από το 2-1 και μετά, η απόδοση του Ολυμπιακού έπεσε. Όχι μόνο δεν ήταν εύστοχος στον παίκτη παραπάνω, αλλά δεν μπορούσε να αμυνθεί, όταν αυτός αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο. Συν τοις άλλοις, οι Κροάτες ήταν καλοί στην κόντρα και κάπως έτσι, έκαναν το 2-4.

Παρ' όλα αυτά, με δύο γκολ του Χατζηθεοδώρου και ένα των Χρήστου και Μυλωνάκη, η ομάδα μας κατάφερε να προηγηθεί με 6-4, έστω και αν έγινε το 6-5 αμέσως μετά. Ο Νίκιτς στη συνέχεια έκανε ένα χλιαρό σουτ, με την μπάλα να μην του κάνει τη χάρη για το 7-5, κάτι που έγινε, πάντως, με πέναλτι του Χρήστου και αφού είχε δοθεί πριν η εσχάτη των ποινών. Αξίζει να αναφερθεί, πάντως, πως ο αδερφός του είχε κάνει το 7-5, που, όμως, ακυρώθηκε, αφού οι τίμιοι διαιτητές είχαν καταλογίσει το πέναλτι. Στην τελευταία καλή φάση του αγώνα, ο Χατζηθεοδώρου σούταρε, η μπάλα γλίστρησε από τα χέρια του Μπόμπιτς και κάπως έτσι ο Θρύλος έκανε μεγάλο βήμα για την πρόκρισή του στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα.

Μνεία θα πρέπει να γίνει και στον κόσμο της ομάδας μας, που γέμισε τις εξέδρες του κολυμβητηρίου και έδωσε τη δική του ώθηση στους παικταράδες μας να φτάσουν σε αυτή την επιτυχία. Ήταν εκπληκτικοί σε όλη τη διάρκεια του ματς και ανάγκασαν τους αντιπάλους να παίξουν βρώμικα από ένα σημείο και μετά, αλλά καλά θα κάνουν οι Κροάτες να γνωρίζουν, πως οι θρυλικοί παίκτες δεν μασάνε από τίποτα. Και θα το καταλάβουν στη ρεβάνς που θα γίνει στις 22 του μηνός.

Στους άλλους προημιτελικούς σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα

Βάσας-Προ Ρέκο 8-11
Πρίμορατς-Γιάντραν Νόβι 12-12
Παρτιζάν-Γιουγκ 11-9

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός προκριθεί στο φάιναλ φορ, θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Πρίμορατς-Γιάντραν.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 1-0, 3-1

Τα γκολ των ομάδων

Ολυμπιακός: Σάντα, Χατζηθεοδώρου 3, Χ. Αφρουδάκης 2, Ντόσκας, Γ. Αφρουδάκης

Μλάντοστ: Μπούριτς, Βρντόλιακ, Αντονίεβιτς, Μουσλίμ 2

apo..gavros.gr