Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Με σβηστές μηχανές!!!


Ο Ολυμπιακός πήγε στην Λιβαδειά για… τουρισμό. Η ομάδα σε καμία περίπτωση δεν είχε διάθεση να παίξει μπάλα επιπέδου, αλλά έστω και έτσι επικράτησε με σκορ 2-1 του Λεβαδειακού και πλέον ετοιμάζεται την Πέμπτη να σφραγίσει το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Το παιχνίδι με την ομάδα της Βοιωτίας θα ξεχαστεί σύντομα, αλλά ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη, δεν άφησε τους κακεντρεχείς να κάνουν τα διάφορα κακόβουλα σχόλια τους και έτσι συνεχίζει την πορεία του. Το μυαλό για αρχή είναι στο ματς με τον Αστέρα και εν συνεχεία στην φιέστα με την Λάρισα. Αυτό που θα κρατήσουμε σίγουρα από το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό είναι η εντυπωσιακή παρουσία του κόσμου μας, ο οποίος σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι έδωσε βροντερό παρών. Παράλληλα το γκολ που δεχτήκαμε από τον Ντιμπαλά ισοφάρισε το ρεκόρ της καλύτερης άμυνας με 13 γκολ του 1973, το οποίο κατείχε ο Ολυμπιακός και έτσι χάθηκε η ευκαιρία για νέο ρεκόρ.

Πολλά νέα πρόσωπα

Στα του αγώνα τώρα ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα απουσιών, ενώ από την άλλη θέλησε να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε παίκτες που δεν έχουν παίξει πολύ κατά την διάρκεια της σεζόν. Έτσι κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κόβατς, στο δεξιά άκρο της άμυνας ο Γκαλίτσιος, αριστερά ο Λεονάρντο και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Άντζας και Κυριάκος Παπαδόπουλος. Αριστερά στην μεσαία γραμμή έπαιξε ο Λέτο και δεξιά ο Όσκαρ με την δυάδα των χαφ να αποτελούν οι Μενδρινός και Γιάννης Παπαδόπουλος. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ντάρμπισιρ και πίσω του κινήθηκε ο Τζόρτζεβιτς. Πράγματι το σχήμα με το οποίο παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός είχε πολλές αλλαγές, αλλά ακόμα και αυτό δεν δικαιολογεί την εικόνα που είδαμε στα πρώτα 45 λεπτά.

Έκαναν αγγαρεία

Οι παίκτες του πρωταθλητή Ελλάδας δεν είχαν καμία απολύτως διάθεση. Ήταν φανερό ότι είχαν πάει στην Λιβαδειά για… τουρισμό και αντιμετώπισαν το παιχνίδι ως αγγαρεία. Καμία κίνηση και πολλές λάθος πάσες, ενώ για πάθος δεν κάνουμε λόγο γιατί κάτι τέτοιο δεν υπήρχε. Και εδώ μας γεννάται το εξής ερώτημα; Οι παίκτες που γκρινιάζουν γιατί δεν παίζουν γιατί δεν μπήκαν μέσα αγριεμένοι να εκθέσουν τον προπονητή τους που δεν τους βάζει; Πιο πολύ έτρεχε ο Τζόλε από άλλους που αναζητούν μία ευκαιρία από τον Βαλβέρδε. Από την αρχή φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός ήταν αλλού γι' αλλού. Στο 17', λοιπόν ο Λεονάρντο έκανε τραγικό λάθος, ο Ναπολεόνι μπήκε στην περιοχή, πέρασε και τον Κόβατς, έκανε το σουτ, αλλά ο Λεονάρντο πάνω στην γραμμή έσωσε. Οι αμυντικοί μας δεν μπόρεσαν να διώξουν και έτσι ο Ντιμπαλά έκανε το 1-0. Μην φανταστείτε ότι ταρακουνήθηκαν και πολύ, αλλά έστω και έτσι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 27'. Ο Όσκαρ έκανε την σέντρα από τα δεξιά για τον Ντάρμπισιρ, ο οποίος ήταν σε θέση οφ σάιντ, αλλά δεν δόθηκε. Οι αμυντικοί του Λεβαδειακού δεν μπόρεσαν να διώξουν την μπάλα και ο Άγγλος έκανε το 1-1. Από 'κει και πέρα ο Λέτο έχασε μία καλή ευκαιρία στο 30' για το 1-2, αλλά αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή του αγώνα μετά το γκολ του Ντάρμπισιρ. Τα λάθη συνεχίστηκαν και έτσι φθάσαμε στο φινάλε του ημιχρόνου χωρίς να αλλάξει το σκορ.

Η γκολάρα του Γκαλέτι

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα. Την ίδια κάκιστη και βαρετή εικόνα παρουσίαζε η ομάδα μας. Δεν είχαν όρεξη οι παίκτες μας για πολλά πράγματα και ο Λεβαδειακός έδειχνε ότι έψαχνε περισσότερο το γκολ. Σοβαρότητα μηδέν από τους Πειραιώτες που αντιμετώπιζαν το παιχνίδι ως αγγαρεία. Ο Βαλβέρδε στο 61ο λεπτό πέρασε στο παιχνίδι τον Σοϊλέδη στην θέση του Λέτο, αλλά ο Κιάσσος στο 63' λίγο έλειψε να κάνει το 2-1. Στο 71ο λεπτό μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και ο παιχταράς Γκαλέτι. Δεν χρειάζεται να κάνει πολλά αυτός και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα στο 75', με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Μπλάζιτς και έκανε το 1-2. Απίστευτη γκολάρα από τον Αργεντίνο, ο οποίος έφθασε τα 13 τέρματα, ένα λιγότερο από τον Μπλάνκο και ο στόχος μας πλέον είναι να βγει πρώτος σκόρερ γιατί το αξίζει. Τα τελευταία 15 λεπτά είχαν περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα και αυτό που θα έχουμε να θυμόμαστε απ' αυτό το διάστημα είναι η κεφαλιά του Ντιόγκο στο 80' που απέκρουσε ο Μπλάζιτς και το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Όσκαρ στο 86', το οποίο έφυγε άουτ.

Εν ολίγοις ο Ολυμπιακός δεν είχε όρεξη για μπάλα. Είχε πάει να κάνει αγγαρεία στην Λιβαδειά. Η ενδεκάδα με την οποία παρατάχτηκε είχε πολλά νέα πρόσωπα που έδειχναν μέχρι ενός σημείου να μην ανταποκρίνονται. Ο Σοϊλέδης στην πρώτη του εμφάνιση έδειξε κάποια καλά στοιχεία είχε και την ωραία σέντρα στο κεφάλι του Ντιόγκο στο 80', αλλά ήταν φανερά τρακαρισμένος. Δεν ήταν κακός ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στην άμυνα, ενώ ο Γκαλίτσιος έχει και αυτός την ευθύνη του στο γκολ, αφού με το άτσαλο διώξιμο που έκανε έστρωσε την μπάλα στον Ντιμπαλά. Το ματς της Λιβαδειάς πέρασε, αλλά ελπίζουμε αυτή την εικόνα να μην την δούμε ξανά. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Πέμπτης με τον Αστέρας Τρίπολης.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μπλάζιτς, Μουλόπουλος, Μασάδο, Καψής, Κόλτζος, Λεονάρντο, Ανδράλας (52' Κατσικογιάννης), Κιάσσος (65' Πιέτσνιακ), Ζησόπουλος, Ναπολεόνι, Ντιμπαλά

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κόβατς, Λεονάρντο, Γκαλίτσιος, Όσκαρ, Τζόρτζεβιτς(Γκαλέτι72'), Άντζας, Μενδρινός, Λέτο (Σοϊλέδης), Ντάρμπισαϊρ(Ντιόγκο 69'), Γ. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος

APO..www.gavros.gr