Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

8RYLOS UBER ALLES...



Παίζοντας με καρδιά ελληνική, με μαγκιά πειραιώτικη και ασύγκριτο πάθος, η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη «άλωσε» το «Βισταλέγκρε» με 78-75 και σφράγισε το εισιτήριο για το φάιναλ φορ του Βερολίνου. Οι «ερυθρόλευκοι» δέκα χρόνια μετά το Μόναχο, επιστρέφουν στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με πάθος στη Μαδρίτη και έλεγχε το πρώτο δεκάλεπτο με ηγέτη τον Τζος Τσίλντρες. Στη δεύτερη περίοδο όμως ήρθαν τα πάνω, κάτω και η Ρεάλ προηγήθηκε ακόμα και με δέκα πόντους (41-31).

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν το έβαλαν κάτω και στηρίχθηκαν στις πλάτες του «κολοσσού» Μπουρούση ο οποίος έκανε στην Ισπανία ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του, ενώ στα κρίσιμα τελευταία λεπτά, ο Ζόραν Έρτσεγκ πέτυχε καθοριστικούς πόντους που χάρισαν τη νίκη - πρόκριση στον Ολυμπιακό.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 41-33, 58-54, 75-78
Ρεάλ Μαδρίτης (Χοάν Πλάθα): Ουίνστον 9, Ρέγες 12, Βαν ντε Σπίγκελ 9, Μουμπρού 3 (1), Ερβέλ 5, Μάσεϊ 8, Μπούλοκ 19 (3), Λουλ 3 (1), Λόπεζ 4, Τόμας 3.

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 8, Τσίλντρες 7, Μπουρούσης 25, Χαλπερίν 10 (2), Γκριρ 12 (1), Βασιλόπουλος, Βουγιούκας, Πρίντεζης 9, Έρτσεγκ 7 (1), Τεόντοσιτς, Πάργκο.

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «Τεράστια τιμή για τον Ολυμπιακό»

«Ξέραμε πριν έρθουμε εδώ ότι η Ρεάλ είναι πολύ καλή ομάδα, ειδικά στην έδρα της έχει χάσει μόνο από την ΤΣΣΚΑ στην Ευρωλιγκα. Ξέραμε ότι πρόκειται για ένα σύνολο που του αρέσει να τρέχει, κυνηγά το επιθετικό ριμπάουντ και έχουμε μεγάλο σεβασμό για αυτή. Στο παιχνίδι της περασμένης Τρίτης κάναμε μισή δουλειά, παίξαμε μόνο για ένα ημίχρονο, είχαμε χάσει τη συγκέντρωση μας. Αντίθετα στον τέταρτο προημιτελικό ήμασταν πολύ πιο συγκεντρωμένοι, πολύ πιο πειθαρχημένοι και το μόνο που μας προβλημάτισε σε όλο το ματς ήταν κάποια «φτηνά» καλάθια που σκόραρε η Ρεάλ εναντίον μας. Αυτό συνέβη στις φάσεις που είχαμε πρόβλημα στην επίθεση και μετά δεν είχαμε το μυαλό να επιστρέψουμε πίσω. Έτσι δημιουργήθηκε μια διαφορά, αλλά παρόλα αυτά θεωρώ ότι δεν χάσαμε τον έλεγχο και είχαμε το καθαρό μυαλό για να κερδίσουμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι», τόνισε ο Γιαννάκης στην πρώτη του τοποθέτηση για το παιχνίδι και συμπλήρωσε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί μας προέκυψε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Νίκολα Βούισιτς, έναν παίκτη που τον τελευταίο μήνα ειδικά ήταν ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού μας. Παρόλα αυτά καταφέραμε να καλύψουμε την απουσία του».