Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Τί το ήθελες το βόλεϊ, πελάτη;



Από τη Ρωσία με αγάπη... Τί το ήθελες το βόλεϊ, πελάτη; ΜΟΝΟ ο αυτοκράτορας (και) του ελληνικού βόλεϊ, Ολυμπιακός, έχει σηκώσει δύο ευρωπαϊκά τρόπαια. Το πρώτο πριν από 13 χρόνια, το δεύτερο πριν από 4... Η Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ έκανε πλάκα στον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών και "φάπωσε" τους οπαδούς του πελάτη (επικρατώντας πανεύκολα με 3-1 σετ).

Ως Ολυμπιακοί, δεν πανηγυρίζουμε με ξένα κόλυβα. Αυτό, όμως, που συνέβη τις προηγούμενες ημέρες χρίζει αναφοράς, με την πλύση εγκεφάλου τόσο των "αντικειμενικών" εφημερίδων όσο και των οπαδικών. Ξαφνικά κάποιοι ανακάλυψαν το βόλεϊ. Μας ζάλισαν με την... καυτή ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ και το... sold out, το οποίο, φυσικά, δεν έγινε ποτέ, ούτε στον ημιτελικό, ούτε στον τελικό. Με το ζόρι 10.000 Παναθηναϊκοί μαζεύτηκαν στο γήπεδο. Και τα "μεγάλα λόγια", βέβαια, για 18.000 κόσμο, πήγαν περίπατο.

Ο απόλυτος αυτοκράτορας του ελληνικού βόλεϊ είναι ο Ολυμπιακός, ο σύλλογος με τους περισσότερους τίτλους στη χώρα μας (22 Πρωταθλήματα, 11 Κύπελλα, 1 Σούπερ Καπ Ελλάδας και 2 ευρωπαϊκές κούπες) και ο μοναδικός που έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο και μάλιστα δύο φορές. Με σωρεία συμμετοχών σε φάιναλ φορ ευρωπαϊκών διοργανώσεων (επτά στο Κύπελλο Πρωταθλητριών και τέσσερις στο Κύπελλο Κυπελλούχων) και δύο ευρωπαϊκά τρόπαια στη συλλογή του (Κύπελλο Κυπελλούχων το 1996 και Top Teams Cup - όπως μετονομάστηκε το Κύπελλο Κυπελλούχων - το 2005).

Οι "αντικειμενικές" και οι οπαδικές φυλλάδες του ΠΑΟ, αν έχουν τα κότσια, ας βάλουν και αύριο πρωτοσέλιδο, με κεντρικό χτύπημα, το πράσινο βόλεϊ... Αλλά αύριο θα ασχοληθούν με τον "Μητσάρα", που... κερδίζει το χρόνο για να παίξει με τη Σιένα.

Τί το ήθελες το βόλεϊ, πελάτη;