Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Θρύλος από άλλο πλανήτη!



Μπροστά σε εννέα χιλιάδες κόσμο, ο Θρύλος έκανε πλάκα στην Κίμκι και τη συνέτριψε με 87-69. Πρώτη φορά φέτος που δεν κερδίσαμε με διαφορά άνω των 20 πόντων.
Ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη στην Βιτόρια "ζέστανε" τον κόσμο του με αποτέλεσμα 9.000 οπαδοί να βρεθούν στο ΣΕΦ για το παιχνίδι με την Κίμκι. Ανταμείφτηκαν από την ομάδα που νίκησε με 87-69 και πέτυχε την δεύτερη νίκη της στον όγδοο όμιλο του ΤΟΡ-16 της Ευρωλίγκα. Ο Θρύλος έχει κάνει το δύο στα δύο και ο δρόμος για το Παρίσι έχει ανοίξει διάπλατα. Το σημαντικότερο είναι ότι η ομάδα πήρε πολύ εύκολα τη νίκη από τους Ρώσους, οι οποίοι προσπάθησαν να μας σταματήσουν με την άμυνα ζώνη, αλλά όταν οι παίκτες πήραν απόφαση ότι το ματς έπρεπε να τελειώσει απλά έκρυψαν την μπάλα. Όλοι τους ήταν υπέροχοι, αλλά οι Χαλπερίν και Σχορτσιανίτης ήταν αυτοί που ξεχώρισαν από την αναμέτρηση με την Κίμκι. Πολύ κεφάτοι και οι δύο έκαναν ό,τι ήθελαν του καημένους τους Ρώσους. Και σε αυτό το παιχνίδι ο Παναγιώτης Γιαννάκης κοουτσάρισε πολύ καλά τον Ολυμπιακό ήταν ψύχραιμος και ήρεμος και με την βοήθεια αυτού του υπέροχου ο κόσμου ο Θρύλος δεν φοβάται τίποτα και κανέναν.
Η Κίμκι ήταν φιλότιμη το πάλεψε, αλλά μέχρι εκεί. Όταν η ομάδα βρήκε τον ρυθμό της και έβγαλε τους αυτοματισμούς της στο παρκέ όλα ήταν πολύ απλά. Τα τελευταία λεπτά ήταν ένα ατελείωτο πάρτι στο ΣΕΦ. Ο κόσμος απολάμβανε θέαμα οι παίκτες έκαναν πλάκα και όλα καλά. Άπαντες συνέβαλλαν τα μέγιστα για να έρθει το τελικό 87-69 και το δύο στα δύο στο ΤΟΡ-16 της Ευρωλίγκα. Ο δρόμος για το Παρίσι είναι ανοιχτός, αλλά ο κόσμος στο τέλος ζήτησε νίκη επί του σιχαμένου και κατάκτηση του Κυπέλλου στις 20 Φεβρουαρίου.

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 7, Πεν, Τσίλντρες 9, Βούιτσιτς 11, Μπουρούσης, Χαλπερίν 15 (2), Κλέιζα 12, Μαυροκεφαλίδης 10, Βασιλόπουλος, Μπέβερλι, Τεόντοσιτς 9, Σχορτσανίτης 14.

Χίμκι (Σκαριόλο): Λάνγκφορντ 18, Φριτζόν 5, Καμπέθας 3, Ντμιτρίεφ, Γιανκούνας 5, Γκουρμπάνοφ 2, Γιαβτόκας 10, Λόπεθ 5, ΜακΚάρτι 15, Μοζγκόφ 5, Ζάιτσεφ.

Τα δεκάλεπτα: 22-10, 38-28, 61-52, 87-69